„Чистоћа“   наставља акцију сузбијања комараца и у суботу

17 јуна, 2022

Београд, 17. јун 2022. године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ настављa са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У суботу 18. јуна 2022. године, у периоду од 19.00 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље, и то на следећим локалитетима: Рипањ, Барајево, Обреновац – Забран, Лазаревац, Сопот и Младеновац.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх .

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs