„Чистоћа“ непрекидно уклања снег

15 децембра, 2018

Београд, 15. децембар 2018. године – На рашчишћавању и уклањању снега са београдских улица током последња 24 часа ангажовано је нешто више од 800 комуналних радника ЈКП „Градска чистоћа“ и адекватан број возила.

У две продужене смене од по 12 часова, најпре су пешачке зоне града помоћу специјализоване механизације третиране калцијум – хлоридом, а потом се од почетка снежних падавина ради на посипању соли и уклањању снега широм Београда.

ЈКП „Градска чистоћа“ у координацији са Штабом за ванредне ситуације, услед континуираних снежних падавина, наставља непрекидан рад како би град и суграђани могли несметано да функционишу.

Поред чишћења снега екипе „Чистоће“ обављају и своју основну делатност одвожења смећа са територије Београда и за сада се депоновање и транспорт отпада одвијају без већих проблема. Тамо где је пржњење судова за смеће иначе отежано због стрмих и уских улица, услови су додатно отежани снежним падавинама, па молимо суграђане за мало стрпљења, јер ће екипе „Чистоће“ као и увек стићи до свих локација.