„Чистоћа“ подржава манифестацију „Божићно сеоце“

14 јануара, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ подржава све културно-забавне манифестације које се током године одржавају у граду, посебно у празничним данима. После одлично урађеног посла након организованог дочека Нове године у центру града, наши радници су се прикључили и реализацији манифестације „Божићно сеоце“ коју организује Српска православна црква од 4. до 28. јануара на платоу испред Храма Светог Саве.

Екипе „Чистоће“ су, током трајања манифестације, динамику рада на овом простору ускладиле са планираним програмима, те се редовно чисти плато и празне корпице и велике канте које су донација „Градске чистоће“ за потребе одржавања манифестације. Такође, у сарадњи са екипама ЈКП „Зеленило Београд“, редовно се чисти и простор фонтане и уређује сено које је постављено у фонтани.

Приликом сваке акције чишћења екипе „Чистоће“ сакупе око 4 кубика разног смећа, с тим што је на Бадње вече и након дочека Српске Нове године, када се окупио велики број грађана и туриста, очишћено по 8 кубика разног отпада сваке вечери. Одмах по завршетку манифестација, током ноћи, радници „Чистоће“ су, осим из корпица и канти за отпатке, очистили са клупа, парка и платоа око Храма, пуно пластичне и папирне амбалаже, како би „Божићном сеоцету“ вратили његов сјај.

Ова манифестација се одржава другу годину за редом, а прошле године је ЈКП „Градска чистоћа“ добила и посебну захвалницу Српске православне цркве за велики допринос одржавању ове манифестације која чува традицију нашег народа.