Екипе „Чистоће“  сутра спроводе акције сузбијања комараца

19 јула, 2022

Београд, 19. јул 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ настављa спровођење акција сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У среду 20. јула 2022. године, у периоду од 19.00 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих комараца, на следећим локалитетима: Гроцка уз Дунав и Брестовик, Миљаковачка шума, СП „Јајинци“, Бањички поток, Ада Циганлија, Макиш, Ада Међица, Прегревица, Канарево брдо, Миљаковац, Земун Доњи град, Земун Горњи град, Блок 70,70а, Блок 44,45, насеље Сава Ковачевић, Калварија, Бачки Иловик, Нови Град и Ледине.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх . Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs