Возач „Чистоће“ нападнут ватреним оружјем

19 јула, 2022

Београд, 19. јул 2022. године – Данас, нешто око 14 часова, након пражњења контејнера на Бежаниској коси нападнут је возач камиона ЈКП „Градска чистоћа“ С.Ђ.

До инцидента је дошло у улици Сурчински пут, када је непозната мушка особа зауставила камион „Чистоће“ и најпре вербално напала возача тврдећи како екипа предузећа није испразнила контејнерe. Возач предузећа је на вербалне нападе одговорио објашњењем да су контејнери  испражњени на шта је нападач пиштољем насрнуо на возача.

 – Напади на запослене ЈКП „Градска чистоћа“ нажалост нису реткост. Огорчени смо и оштро осуђујемо овај бруталан напад. Радници „Чистоће“ часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана, сваког дана у седмици, 24 часа дневно, у свим временским условима. Апелујем на грађане да имају у виду њихов труд и посвећеност, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао – рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

До пуцњаве срећом није дошло, али је возач ЈКП „Градска чистоћа“ задобио повреде у пределу главе изазване ударцем пиштољем. Из оближњег угоститељског објекта у помоћ возачу „Чистоће“ притекло је треће лице, а одмах је и позвана полиција.

Захваљујући брзој реакцији припадника МУП-а који су одмах изашли на терен, овај напад је окончан и нападач је процесуиран, а возач “Чистоће“ превезен колима Хитне помоћи у Ургентни центар, где се још увек налази.