Градска предузећа на реконструисаном Тргу републике

2 новембра, 2019

Неколико сати уочи поновног успостављања саобраћаја на Тргу републике, бројни грађани обишли су реконструисани простор централног градског трга. Неколико градских предузећа, уз присуство саобраћајне полиције и комуналне милиције, представили су своје акције, међу којима су најзначајнији програми из области безбедности у саобраћају, нарочито деце, и екологије.

Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш најавио је да се у 18 часова све саобраћајне површине пуштају за јавни превоз и динамички саобраћај, а да су већ сада бициклисти и мотоциклисти могли да се увере у функционалност трга и дају своју оцену о ономе штa је урађено.

Он је истакао и да је централни део овог простора, како је и планирано, послужио за представљање неколико традиционалних промотивних кампања, са акцентом на децу и њихову безбедност.

– Трг републике постао је препознатљив за организацију догађаја јер има невероватне могућности за то, a истовремено грађани су могли да се увере у функционалност и прилагођеност Трга републике свим категоријама корисника – рекао је Главаш и најавио да ће већ следеће недеље на овом простору бити организован четврти Фестивал фудбала, а након тога и активности у вези са традиционалном „Београдском зимом”.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис”, са директором Андријом Чупковићем на челу, представило је своју традиционалну акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, као и крај сезоне акције „Паркирај и бициклирај”, која је трајала до 1. новембра.

ЈКП „Градска чистоћа” представило је акције „Бирам да рециклирам” и „Прљаво или чисто – није исто”, док су представници ГСП „Београд”, заједно са директором Радишом Момчиловићем, промовисали „Врабац сервис” и школске аутобусе, уз пригодне поклоне намењене ђацима првацима. Малишане је на реконструисаном Тргу републике забављао Миња Субота, хор „Чаролија” са Леонтином Вукомановић на челу, као и жонглери на штулама, а старији суграђани имали су прилику да виде изложбу старих аутомобила, олдтајмера.

Љубитељи вожње бицикла испробали су вожњу по новој бициклистичкој стази, а најмлађи посетиоци да уживају у музичком програму уз кловнове и друге забављаче.