Градоначелник Радојичић обишао раднике „Градске чистоће”

1 јануара, 2020

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, заједно са директором „Градске чистоће” Марком Попадићем, обишао је у раним јутарњим сатима раднике овог предузећа, који су након Градског дочека очистили и уредили читав централно-градски простор. Он је том приликом захвалио свим радницима у комуналном систему Београда, који воде рачуна да након оваквих манифестација, али и током читаве године, град функционише како треба.

– Новогодишњи дочек је завршен, али нас чекају нова дешавања у оквиру Београдске зиме и зато сам пожелео да прошетам градом. Уверио сам се да је град већ чист и спреман за остале програме. Радници „Градске чистоће” и њихове колеге радили су читаве ноћи да бисмо могли да наставимо да славимо заједно са гостима Београда. Људи у комуналном систему раде 365 дана у години, 24 сата дневно, и заслужни су за то да град функционише како треба и да буде чист – рекао је Радојичић.

Градоначелник је прецизирао да је само из „Градске чистоће” током два дана дочека било сто људи на терену са петнаест возила различите намене. Он се посебно осврнуо на тренд раста броја туриста у Београду, за шта велике заслуге припадају и људима који брину о комуналном реду у граду.

– Захвалан сам им за све оно што раде за Београд и Београђане и заједно смо се сложили да нам предстоји лепши период јер је данас ступила на снагу одлука Скупштине града о забрани употребе пластичних кеса. Сложили смо се и да овим путем замолимо све Београђане да обрате додатну пажњу да се ђубре и отпаци бацају на места која су за то одређена, како би град био лепши – истакао је Радојичић.

Градоначелник је свим запосленима у комуналним службама, али и свим Београђанима, пожелео срећну Нову 2020. годину.

Радојичић је радницима „Градске чистоће” овом приликом донео доручак, како би предахнули након ноћног рада.