Весић са радницима „Градске чистоће” који ће ноћас…

31 децембра, 2019

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је вечерас и вечерао са радницима ЈКП „Градска чистоћа” који ће у предстојећој ноћи бити ангажовани на чишћењу централних београдских улица после прославе дочека Нове године.

Он је, како је рекао, желео овим гестом захвали за све што раде за град и да им још једном понови да представљају важан део градског комуналног система.

– Желим да скренем пажњу јавности да већи део, од скоро 19 хиљада људи који раде у комуналном систему Београда, вечерас неће славити Нову годину, већ ће бити на послу. Да би овако велики град функционисао он мора да буде чист, мора да се обезбеди уредно водоснабдевање, испорука топлотне енергије, да ради градски превоз, да комунални милиционери буду на терену те да све комуналне службе буду на свом месту. Они ће сви Нову годину дочекати радно како би Београд могао да функциони

ше. Тако је сваки пут када је неки празник, суботом, недељом, за њих нема одмора и зато сам вечерас желео управо да са њима вечерам и да им покажем колико ценимо то што раде и колико су значајни за град – рекао је заменик градоначелника.

Он је додао да ће Град учинити све и наредне године да њихови услови рада буду бољи и безбеднији.

– Они су ове године већ добили повећање плата од десет одсто, следеће године биће нових пет одсто, биће им исплаћен регрес,солидарна помоћ, добиће нове униформе и трудићемо се да на сваки начин обезбедимо боље услове рада јер то је начин да им се Град захвали за посао који раде за све грађане нашег града – истакао је Весић који је свим радницима комуналног система града пожелео срећне новогодишње и божићне празнике уз пуно здравља и среће.

На чишћењу улица у предстојећој ноћи биће ангажовано око 40 радника „Градске чистоће” и 15 возила различите намене,ауточистилица,мини и великих смећараца, транспортних возила и цистерни за прање улица.

Са радницима ЈКП „Градска чистоћа” вечерас је био и директор овог градског комуналног предузећа Марко Попадић.