„Градска чистоћа“ једино комунално предузеће одликовано медаљом за…

12 новембра, 2020

Београд, 12. новембар 2020. година – Председник Републике Србије, Александар Вучић, указао је огромну част ЈКП „Градска чистоћа“ одликовањем предузећа сребрном медаљом за заслуге у борби против невидљивог непријатеља Ковид 19.

„Иако без церемоније уручења одликовања, због неповољне епидемиолошке ситуације, председник Александар Вучић, нам је указао велику част овим признањем за све напоре које смо уложили да се сачувају здравље и животи грађана Београда током борбе против Ковида 19. Изузетно сам поносан што руководим ЈКП „Градска чистоћа“ које је једино одликовано комунално предузеће у Београду. Важно је што смо у тешким данима показали јединство и радили предано, дајући максимум како бисмо се изборили са овом пошасти. Надам се да су сви јасно видели да „Чистоћа“ има веома пожртвоване и вредне раднике. Показали смо велику храброст током најтежих дана и драго ми је што наш труд и преданост у борби са невидљивим непријатељем, није прошао незапажено. Хвала председнику на томе“, каже Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ и честита свим одликованим појединцима и институцијама.

ЈКП „Градска чистоћа“ је током трајања ванредног стања уведеног због пандемије Ковид 19, свакодневно, поред својих редовних активности, радило и на одржавању високог нивоа хигијене јавних површина у Београду. Поред појачане динамике чишћења и одношења отпада, радници „Чистоће“ су додатно били ангажовани и на дезинфекцији прилаза и кругова болница и домова здравља, међублоковских површина и улица.