Комунални радници на електро-тротинетима

22 маја, 2020

Београд, 22. мај 2020. године – Од данас ће комунални радници улице престонице чистити брже и ефикасније уз помоћ нових, модерних електро-тротинета који су опремљени средствима за чишћење, али и прање пешачких зона. Такође, набављени су и додатни електро-усисивачи, тако да ће комуналним радницима бити знатно олакшан рад, а за исто време ће моћи да очисте већу површину.
ЈКП „Градска чистоћа“ Београд константно ради на модернизацији механизације и опреме за рад, али и на побољшању услова рада својих запослених, чиме се побољшава квалитет и ефикасност услуга које ово предузеће пружа Београђанима.

„Комунални радници обављају тежак и одговоран посао и наши суграђани их на улицама главног града могу видети 24 сата дневно, али сада по први пут и на специјалним електро-тротинетима. Ти вредни људи, дневно прелазе пешке доста километара чистећи тротоаре и пешачке зоне, а сада ће им електро-тротинети не само олакшати посао, већ их учинити и много бржим. При томе, тротинети су 100% еколошки, јер их покреће електро-мотор и батерија која се пуни на струју. За сада смо обезбедили 12 тротинета, који ће верујем убрзо дати добре резултате и тек тада ћемо одлучивати о евентуалном повећању њиховог броја“, истакао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

Нови тротинети су опремљени кантом за одлагање отпада, четком и метлом за чишћење, две врсте ђубровника, кутијом за одлагање личних ствари, али и мини танком са водом и прскалицом, како би могли чак и да оперу мањи део јавне површине.
„Једним пуњењем батерије, електро-тротинети могу да пређу око 30км, а претежно ћемо их користити на пешачким зонама. Поред тога радници су добили и посебне униформе, тако да ће бити и много репрезентативнији. Већ неко време улице у централним општинама се чисте и савременим електро-усисивачима и с обзиром да са њима имамо јако добро искуство, јер се већ десет свакодневно користи, набавили смо још 11 нових. Они при раду такође не загађују животну средину и током чишћења не подижу прашину већ је усисавају, а могу да сакупе и крупнији отпад. Њима управља комунални радник и веома су лаки за употребу“ каже Попадић.
Он је подсетио да је „Чистоћа“ у претходних годину дана обновила и модернизовала возни парк највише у историји овог предузећа које траје готово век и по, али и најавио да ће тим темпом наставити да јача предузеће, унапређује и обезбеђује све квалитетнију комуналну услугу суграђанима, а средства за рад запосленима.