Малишани посетили „Чистоћу“

13 априла, 2019

Београд, 13. април 2019. године – ЈКП „Градска чистоћа“ је данас отворила своја врата за све заинтересоване суграђане, а посебно за децу, који су провели два сата у кругу овог комуналног предузећа. Више од 56 деце у пратњи родитеља и васпитача дочекали су запослени и руководство „Чистоће“ спремни да им покажу и објасне на који начин се свакодневно одржава чистоћа у Београду. Заиста нам је драго што су предшколске установе изразиле жељу да обиђу наше предузеће и да се деца друже са нашим запосленима.

 

Веома је важно да од малих ногу деца схвате значај очувања и бриге о  животној средини, али и да виде колико је тежак посао одржавање чистоће у великом граду, који наши запослени даноноћно ревносно и вредно обављају без обзира на потешкоће са којима се сусрећу и, врло често, неповољне временске услове. Надам се да ће после ове посете наши мали суграђани бити решени да више воде рачуна о чистоћи у свом окружењу, па ће на тај начин много помоћи и нама“ рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

„Градска чистоћа“ је једно од најзначајнијих предузећа за нормално функционисање града, али је у великој мери заслужно и за утисак који туристи стекну о нашем граду. Зато се возни парк и механизација коју користи „Чистоћа“ стално модернизује, а данас су посетиоци имали прилику управо да виде најновија, савремена возила и механизацију уз помоћ којих се одржава чистоћа у граду. Малишанима је било најинтересантније да се провозају у омиљеним „смећарцима“, али и у ауточистилицама и цистернама. Могли су да виде како се перу и чисте улице, чиме се зими уклања снег, а сазнали су и много тога о правилној  селекцији отпада и зашто је важна рециклажа.