Малишани посетили ЈКП „Градска чистоћа“

8 јуна, 2019

Београд, 08. јун 2019. године – ЈКП „Градска чистоћа“ је данас по други пут, отворило своја врата за све заинтересоване суграђане, а посебно за децу, који су провели два сата у кругу овог комуналног предузећа. Више од 50 деце у пратњи родитеља и васпитача дочекали су запослени и руководство „Чистоће“ спремни да им покажу и објасне на који начин се свакодневно одржава чистоћа у Београду. Најмлађи Београђани су имали прилику да виде која су то најмодернија возила на улицама наше престонице, и да се провозају у њима али и да се едукују о томе како се селектује и рециклира отпад. Ове године у плану је набавка 25 нових аутоцистерни за прање града, као и 30 камиона за одношење смећа, а управо нам је стигло 8 нових ауточистилица са којима свакодневно чистимо и уређујемо главни град.

Уверен сам да ће после ове посете наши мали суграђани бити решени да више воде рачуна о чистоћи у свом окружењу, па ће на тај начин много помоћи и нама“ рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

Изузетно је важно да од малих ногу малишани схвате значај очувања и бриге о  животној средини, али и да виде колико је тежак посао одржавање чистоће у великом граду, који наши запослени даноноћно ревносно и вредно обављају без обзира на потешкоће са којима се сусрећу и, врло често, неповољне временске услове. „Градска чистоћа“ је једно од најзначајнијих предузећа за нормално функционисање града, али је у великој мери заслужно и за утисак који туристи стекну о нашем граду. Зато се возни парк и механизација коју користи „Чистоћа“ стално модернизује, а данас су посетиоци имали прилику управо да виде најновија, савремена возила и механизацију уз помоћ којих се одржава чистоћа у граду. Малишанима је било најинтересантније да се провозају у омиљеним „смећарцима“, али и у ауточистилицама и цистернама.