Наставља се сузбијање комараца са земље уз подршку…

31 јула, 2020

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектора екологије и унапређења животне средине у сарадњи са ЈАТ привредном авијацијом данас од 18:00 часова са шест авиона спроводе третман сузбијања одраслих форми комараца из ваздуха, док екипе у три термина спроводе сузбијање комараца уређајима са земље.

Комбиновани третман из ваздуха и са земље је до сада најефектнија мера сузбијања комараца која се спроводи у граду Београду. Авионски третман ће обухватити ненасељене делове града, приобаље, реке и велике зелене површине, посебно локације које су недоступне за спровођење мера уређајима са земље.

Вечерашњим третманом обухватиће се површине обала Саве од Ушћа ка блоковима 44 и 45 и од блокова ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, обала Саве ка Бољевцима, Наутичком селу и Прогару. Такође, авионима ће се третирати и Ада Циганлија, Ада Међица, Макишко поље, Остружница, Умка, Пећинци, Велика Моштаница, Мала Моштаница, Барич, Парадајз острво, Вишњица, Сланци, Велико Село, део  Винче, Ада Хуја, Роспи Ћуприја, Миријево – Бадине, Мокролушка падина, Сурчин – СЦ Сурчин, Јаково, Бољевци-језеро Живача, Прогар и Бојчинска шума.

Екипе које уређајима са земље спроводе третман сузбијања комараца изашле су на терен јутрос у 4:00 часа и обухватиле површине на локацијама Војводе Влаховић, Цветанова Ћуприја, Мали Мокри Луг 1 и 2, Велики Мокри Луг, Кумодраж село, Јајинци 1, 2, и 4, Миљаковачке стазе и Миљаковачке ливаде.

У 19:00 часова екипе настављају са радом на локацијама Умка 1 и 2, Остружница 1 и 2,  Ледине 1, 2 и 3, Сурчин 1 и 2, блокови 44, 45, 70, 70А, 71 и 72,  Земунски кеј,  Старо Сајмиште, Белвил, Дорћолски кеј, Београд на води, Земун Горњи  и Доњи град.

Акцијом од 21:00 час третираће се локације СЦ Сурчин, насеље Кључ, насеље Соко Салаш и Зеленгорска улица, Бољевци, Прогар, Бојчинска шума, Насип од блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Виноградска ул.,  Блок Зага Маливук, Блок Бранка Момирова, Дунавац, Бесни фок, Врбовски, Прелив, Ковилово, Јабучки и Глогоњски рит и језеро Велико блато.

Поново се упућује апел пчеларима из Београда и околине, да пчеле у терминима спровођења мера сузбијања комараца затворе у кошнице, а све информације о томе где и када се спроводе мере сузбијања комараца, свакодневно могу да пронађу на званичном сајту предузећа.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs