НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊE КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

8 јуна, 2021

Београд, 08. јун 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра наставља акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.
Акција сузбијања комараца спроводиће се у периоду од 19:00 до 24:00 часа и обухватиће локације Звездарска шума, Ново гробље, Шумице, Ада Хуја, Вишњица уз Дунав до Суве Стене, Ада Циганлија, Макиш колонија, Ратно острво и Коњички клуб Банатска, Ново Бежанијско гробље, СЦ „Сурчин“, насеље Соко салаш, Барајево – језеро Дубоки поток, насеље Лисовић, Барајево насеље Баћевац, Барајево насеље Мељак, Врачар, Сињска, Браће Срнић, Лекино брдо, Шумице, Браће Јерковић, Медаковић, од Табановачке до Витановачке, од Витановачке улице до Кружног пута Вождовац, Ботаничка башта, насеље Професорска колонија и Хаџипоповац, Славујев венац, Ђерам, Лион, Миријево 3 и 4, Стари град, Горњи Калемегдан, од моста на Ади ка Сајмишту, Београд на води и Доњи Калемегдан
Препарат који се користе за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.