Настављамо акцију сузбијања одраслих форми комараца

4 јуна, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у суботу 05. јуна 2021. године спровести реализацију мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у периоду од 19-24 часова и обухватиће следеће локације:

– Насип од блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Бојчинска шума, насип код Прогара до цркве, насип од Јакова према Остружничком мосту, насип Прогар од цркве поред Бољевца до Јакова, Степин Луг, Авала, Трешња, Липовичка шума, гробље Орловача, Умка 1, Умка 2, Остружница 1, Остружница 2, Велика Моштаница 1, Велика Моштаница 2, Сремчица 1, Сремчица 2, Сремчица 3, Сремчица 4, Сремчица 5, Сурчин 1, Сурчин 2, Ледине 1, Ледине 2, Ледине 3.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца.

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима са земље: димни генератор за термално замагљивање-VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 и ULV Aerosol Generator IGEBA тип U 15 HD-M.

Молимо суграђане да нам омогуће несметан рад, такође молимо пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.