Бесплатно одношење кабастог отпада

4 јуна, 2021

Београд, 04. јун 2021.године – Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће 5. и 6. јуна 2021. године бесплатно односити кабасти отпад са београдских улица. Суграђани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ уклонити.

Акција бесплатног одношења кабастог отпада традиционално се спроводи сваког првог викенда у месецу већ више од 17 година. Од почетка године током ове акције је прикупљено више од 30.000 кубика кабастог отпада, што значи да је акција за Београђане веома значајна и да на тај начин остварују и уштеду у кућном буџету. Иначе, ЈКП „Градска чистоћа“ стално прати потребе суграђана и током године организује бројне акције које доприносе брзом и ефикасном решавању проблема чистоће у граду.

„Чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Суграђани који располажу већим количинама отпада, то могу да пријаве овог викенда од 6 до 14 часова, на број телефона погона општине којој припадате.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се плаћа по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.

ЈКП „Градска чистоћа“ подсећа суграђане да грађевински отпад попут шута, не спада у кабасти отпад. Одношење шута је услуга која се плаћа у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће“, а за сва физичка лица обезбеђујемо бесплатне џакове за шут.