Непознати нападач поломио руку пословођи „Чистоће“

24 децембра, 2020

Београд, 24. децембар 2020. године – Данас око 12.00 часова, у Аљехиновој улици на ГО Чукарица у Београду, непознато лице физички је напало пословођу погона Чукарица ЈКП „Градска чистоћа“, Срећка Митића, који је том приликом задобио прелом руке.
Током редовног обављања посла у Аљехиновој улици, непознато лице, видно револтирано, захтевало је од пословође Митића, да комунални радници ЈКП „Градска чистоћа“ очисте и уклоне лишће са међублоковске површине која није у надлежности предузећа.
Иако ЈКП „Градска чистоћа“ свакодневно излази у сусрет суграђанима и ангажује раднике за чишћење јавних површина које иначе нису у надлежности предузећа, одлуку о таквим акцијама не може донети пословођа реона самоинцијативно, па ни на молбу суграђана. Зато је Митић непознатом суграђанину покушао да објасни да он нема овлашћења да ангажује комуналне раднике за такву ванредну активност и да мора да упути захтев служби “Чистоће“ која одлучује по тим питањима. Незадовољан одговором човек је напао пословођу Митића, који је, због јаког ударца о асфалт, задобио прелом леве руке.
О нападу је обавештена полиција која је одмах изашла на терен и обавила увиђај, а Митић је колима Хитне помоћи превежен на ВМА где су му саниране повреде.
„Напади на запослене ЈКП „Градска чистоћа“ нажалост нису реткост, али иако су најчешћа мета физичких и вербалних обрачуна комунални радници, видимо да и други запослени могу бити жртве незадовољних појединаца. Веома смо непријатно изненађени и огорчени због бруталног напада суграђанина на човека који часно и предано ради свој посао, а за добробит свих суграђана. Предузеће је у обавези да заштити запослене, а насиље је оно што никако нећемо толерисати и зато ће против овог нападача бити поднета кривична пријава“, изјавио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.
ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане да све примедбе које имају упуте Инфо-центру предузећа, јер се само на тај начин могу решити сви евентуални проблеми, а не физичким нападима.