Од вечерас и дезинфекција јавних површина

18 марта, 2020

Београд, 18. март 2020. године – ЈКП „Градска чистоћа“ у координацији са Градским штабом за ванредне ситуације Града Београда, од вечерас почиње дезинфекцију јавних површина из своје надлежности, користећи хлор као дезинфекционо средство.
ЈКП „Градска чистоћа“ ће помоћу дезинфекционих средстава од вечерас прати београдске улице са око 15 цистерни и 10 ауто-чистилица, које ће кренути из централог дела града, где је појачана фреквенција становника, а потом ће наставити ка рубним деловима Београда. Хигијена у граду Београду је у овом тренутку од кључне важности, а како би предузете мере за спречавање ширења вируса короне запослени у ЈКП „Градска чистоћа“ могли да спроводе, важно је да буду заштићени и остану здрави.

Директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић рекао је да је то предузеће већ предузело све расположиве мере спречавања инфекције новим вирусом корона међу својим запосленима.

– Свим запосленима су подељена средства за дезинфекцију руку и возила, као и заштитна опрема попут маски и рукавица. Појачана је хигијена просторија и круга предузећа, као и свих возила, механизације и пратећих објеката – истиче Попадић и додаје да су сви запослени који спадају у ризичну групу повучени са терена.

– „Градска чистоћа“ мора наставити да функционише, јер је одношење смећа, али и дезинфекција улица и њихово прање у овом тренутку јако важно за све грађане Београда. Даћемо свој максимум у борби против ове пошасти и молимо све суграђане да без преке потребе не излазе напоље. Уколико су у могућности треба да уклоне своја возила са јавних површина како бисмо несметано могли да их дезинфикујемо. Такође, неопходно је да се затварају контејнери након одлагања смећа и да се за то користе ножне папуче, како не би долазили у контакт са контејнером. Апелујемо на суграђане и да у комуникацији са нашим радницима на терену држе одстојање од два метра, због сопствене, али и због заштите наших запослених, који без обзира на ванредну ситуацију раде 24 часа дневно – рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић.