Одношење кабастог отпада током викенда

1 априла, 2021

Београд, април 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа“ током дана викенда 3. и 4. априла 2021. године спроводи традиционалну, бесплатну акцију одношења кабастог отпада.
Позивамо суграђане да искористе акцију бесплатног одношења отпада и уколико имају непотребне кабасте ствари током дана викенда их оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе ,,Чистоће” уклонити.

Приоритет у одношењу непотребних кабастих ствари из домаћинстава током акције имају суграђани који располажу већим количинама отпада.

О томе могу обавестити службе ЈКП „Градска чистоћа“ позивањем погона општине којој припадате, након чега екипе предузећа одмах излазе на терен и уклањају отпад.

Ова акција се спроводи дуже од деценије, а њен циљ је да се спречи гомилање непотребних кабастих ствари поред контејнера на београдским улицама, јер се осталим данима у месецу услуга одношења ове врсте отпада наплаћује. На овај начин олакшавамо суграђанима и омогућавамо им да се потпуно бесплатно, али и на одговоран начин реше непотребних кабастих ствари. Тако спречавамо да се у циљу избегавања плаћања услуге одношења кабастог отпада, тај отпад несавесно одложи на зелене и друге за то не предвиђене површине, чиме се формира зачетак „дивље“ депоније.

Док је током овог викенда за суграђане услуга одношења кабастог отпада потпуно бесплатна правни субјекти и предузетници ову услугу плаћају по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати, али по изузетно повољним ценама. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су на сајту предузећа на адреси www.gradskacistoca.rs.