Радници „Чистоће“ непрекидно чисте снег и посипају со

26 јануара, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ ангажује све расположиве ресурсе да, у сарадњи са другим градским службама, што пре очисти снег са јавних површина како би се омогућило нормално функционисање града.

Током 24 часа на чишћењу снега је ангажовано 707 радника „Чистоће“, као и 29 мултифункционалних машина, 11 ауточистилица и 58 транспортних возила. Марко Попадић, генерални директор ЈКП „Градска чистоћа“ подсећа да је у надлежности овог предузећа да чисти пешачке зоне, прилазе пешачким прелазима, јавна степеништа, пасареле, подземне пролазе и њихове прилазе и тротоаре шире од пет метара, а да су власници стамбених и пословних објеката дужни да очисте снег са тротоара ширине до пет метара испред својих објеката.

„Екипе „Чистоће“ на терену посипају и со како се не би стварао нови слој леда и снега услед ниских температура и нових падавина које се очекују. Снег непрекидно чистимо по зонама приоритета, те молимо суграђане за стрпљење и разумевање док стигнемо до свих делова града“ додао је Попадић. Иначе, екипе „Чистоће“ врше и своју основну делатност одвожења смећа, које је у овим ванредним условима знатно отежано, те ће наредних дана сам процес пражњења судова у појединим деловима града бити спорији.

Због велике количине снега многе улице нису проходне за камионе „Чистоће“, па радници улажу додатне напоре да стигну до свих судова за пражњење, а тамо где је потребно контејнере и канте празне ручно. И поред отежаних услова рада, екипе „Чистоће“ ће на терену бити даноноћно и дати све од себе да посао ураде максимално брзо и професионално.