Уклањање снега и леда са јавних површина

27 јануара, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“, нешто слабијим капацитетом у односу на претходна 72 часа, и данас ради на посипању соли и уклањању снега и леда са јавних површина које су у надлежности предузећа.
Екипе „Чистоће“ уклањају снег и разбијају лед са тротоара ширих од пет метара, пешачких ослобађају прилазе пешачким прелазима, рашчишћавају пасареле, поједина јавна степеништа, подземне пролазе и њихове прилазе.

– Претходна три дана радили смо пуним капацитетом, што се тиче и људства и механизације. Нашим радницима је потребан предах, тако да смо данас на терену у нешто мањем броју. Акценат стављамо на ослобађање контејнера из окова снега и леда како бисмо несметано могли да обављамо и своју основну делатност односно одношење и депоновање смећа. Захваљујем се свим суграђаним који поштују комуналне прописе и рашчишћавају снег испред својих дворишта и стамбених зграда. То нам знатно олакшава посао, посебно у насељима са индивидуалном изградњом, одакле смеће одвозимо из канти. У тим деловима града улице су знатно уже, па снег додатно отежава пролазак наших камиона па пражњење судова тече спорије и зато молимо суграђане за мало разумевања и стрпљња – истакао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

Он је подсетио да се данас обележава школска слава Свети Сава и да, и у овим условима, „Чистоћа“ пружа пуну подршку београдским школама.
– Поред свих обавеза које имамо нисмо заборавили ни наше најмлађе. Колико нам услови рада дозвољавају од раног јутра радимо и на рашчишћавању снега и разбијању леда како бисмо ослободили прилазе школама, где се данас одржавају свечаности које обележавају школску славу. Користим ову прилику да београдским школама у име свих запослених ЈКП „Градска чистоћа“ честитам славу и пожелим да из године у годину имају све више ђака – поручио је Попадић.