Скандалозан физички напад на раднике „Чистоће“

2 јула, 2020

Београд, 2. јул 2020. године – Данас око 12.30 часова, у Шабачкој улици на Звездари, непозната жена је физички и вербално напала раднике ЈКП „Градска чистоћа“ током редовног обављања посла.
Док су радници прали улице, а према редовном плану активности, непозната жена је најпре пришла возачу цистерне и уз погрдне речи тражила да прекину са прањем улице, јер се вода наводно слива у „њен“ одвод. Возач је жену упутио да притужбу може поднети погону Звездара. Међутим, вероватно незадовољна одговором и тиме што су радници наставили са прањем улице, жена је пришла радницима који раде са цревом, почела да их удара и назива погрдним именима. Радници се нису супротставили, већ су покушавали да се подизањем руку заштите од удараца.

У помоћ радницима је притекао случајни пролазник, који је успео жену да одвоји од њих, али је она и њега почела да вређа, као и пролазницу која је инцидент снимала мобилним телефоном.

„Чишћење и прање Шабачке улице годинама се спроводи према редовном плану и програму, јер постоје сви потребни технички услови за обављање ових послова. До сада нашем предузећу није стигла ниједна притужба грађана који живе у овој улици. Зато смо веома непријатно изненађени и огорчени због бруталног напада суграђанке на људе који часно и предано раде свој посао, а за добробит свих становника Шабачке улице, па и жене која их је напала! Нападнути радници су веома узнемирени. Драго ми је што су остали прибрани и на насиље нису одговорили насиљем“ изјавио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ и додао да ће против непознате жене бити поднета кривична пријава, као и да ће предузеће увек учинити све да заштити своје запослене.

„Ово није први напад на раднике ЈКП „Градска чистоћа“ и зато апелујем на суграђане да све примедбе које имају упуте Инфо центру предузећа, јер се само на тај начин могу решити сви евентуални проблеми, а не песницама. Сви радници ЈКП „Градска чистоћа“ одговорно раде свој посао према стриктно утврђеном плану и процедурама“ рекао је Попадић.