СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ НА ОПШТИНИ ОБРЕНОВАЦ

17 јуна, 2021

Београд, 17. јун 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља и сутра акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.
Третман сузбијања комараца спроводиће се у периоду од 19:00 до 24:00 часа на територији општине Обреновац и обухватиће локације Забран, Конатице, Пољане, Мала Моштаница, Дрен, Ушће, Велико Поље, Уровци, Кртинска, Младост, Забрежје, Ратари, Звечка, Стублине, Дражевац, Мислођин, Барич, Јасенак, Баљевац, Пироман, Брович, Трстеница, Грабовац, Вукичевица, Љубинић, Орашац, Град 1, Бело поље, Дудови, Рвати и Град 3.
Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.