Акција сузбијања одраслих форми комараца

26 маја, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у четвртак 27. маја 2021. године спровести реализацију мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у периоду од 18-24 часова и обухватиће следеће локације:

– Рушањ, Рипањ, Заклопача, Врчин, Младеновац град, Младеновац-Селтерс бања, Младеновац-Рајковац, Лазаревац центар 1, Лазаревац центар 2, Шопић Лазаревац, Расадник Лазаревац, Нови Медошевац-Лазаревац, Лазаревац Шушњар, Лазаревац Петка.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца.

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима са земље: димни генератор за термално замагљивање-VECTOR FOG H500F, VECTOR FOG H200SF и ULV Aerosol Generator IGEBA тип U 15 HD-M.

Молимо суграђане да нам омогуће несметан рад, такође молимо пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.