Стигло десет нових возила за сузбијање комараца и…

26 маја, 2021

Београд, 26. мај 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа“ од данас је богатије за још десет нових возила намењених првенствено сузбијању комараца уређајима са земље, сузбијању крпеља и спровођењу ларвицидних третмана.
Нова возила ће користити екипе Сектора екологије и унапређења животне средине, који већ располаже са 22 возила за потребе акција дезинсекције, дератизације и дезинфекције. За разлику од постојећих, нова возила су погодна за теже приступачне терене попут насипа, делова са густом вегетацијом и шума.
Директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић, истакао је да се, поред опсежно урађеног ларвицидног третмана са којим се ове године почело још у марту, екипе „Градске чистоће“ са погодним временским условима крећу у интезивне акције сузбијања одраслих форми комараца.
„Нова возила представљају наше основно средство за рад и због тога стално улажемо и обнављамо возни парк и механизацију. Тиме повећавамо и безбедност наших радника, јер новим возилима обављање посла чинимо безбеднијим, али и еколошки прихватљивијим док много ефикасније и брже обухватамо велике површине спровођењем третмана дезинсекције. Не само за „Градску чистоћу“, већ и за све Београђане од велике је важности да се третмани сузбијања ларви и комараца обаве на време и обухвате што већу површину. До сада је на 5.500 хектара урађен ларвицидни третман, док је сузбијање одраслих форми комараца урађено на површини 7.335 хектара, а вечерашњом акцијом ћемо обухватити око 3.200 хектара. Суграђанима је важно да наше услуге буду квалитетне, брзе и сигурне и ми континуирано радимо на испуњавању тих очекивања“ – рекао је Попадић.
Велика акција сузбијања одраслих форми комараца почиње вечерас у 18.30 часова и обухватиће комплетну леву обалу реке Дунав. Планирано је да се третира површина од 3.200 хектара. У наредном периоду акције на сузбијању комараца спроводиће се у складу са резултатима мониторинга и временским приликама од којих зависи могућност спровођења третмана.