Кривична пријава због ширења страха и панике

28 марта, 2020

Београд, 28. март 2020. године – Директор ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Марко Попадић, поднеће кривичну пријаву против Жељка Веселиновића, председника Удружених синдиката „Слога“, због ширења страха и панике изношењем неистинитих информација преко друштвених мрежа.

Наиме, господин Веселиновић је на једној од друштвених мрежа изнео не само нетачну информацију, већ и оптужио директора ЈКП „Градска чистоћа“, Марка Попадића да „трује Београђане“.

Нажалост, господин Веселиновић не схвата да, у овом тешком моменту за Србију, која се налази у ванредном стању и чији су грађани већ довољно забринути због коронавируса, најмање што треба да чини је да испуњава своје сулуде нагоне за некаквим обрачуном са руководством предузећа, при томе користећи лажи у нади да ће дискредитовати углед предузећа и директора Попадића.

„Поред забринутости суграђана због епидемије изазване вирусом корона, не смемо да дозволимо уношење додатног немира и панике ширењем дезинформација о стању на депонији у Винчи. Господин Веселиновић је, по свему судећи, злоупотребио информацију о загађености ваздуха у Београду, и на твитеру пласирао неистину о пожару на депонији у Винчи, алудирајући како је управо та депонија извор загађења ваздуха, а да сам ја као директор предузећа одговоран за то.” рекао је Марко Попадић и додао да на депонији у Винчи нема пожара и да је стање уобичајено. „Сви процеси који се на депонији догађају последица су природних процеса слегања земљишта, што резултира испуштањем природних гасова. Депонија у Винчи је под константним надзором и контролом, а свака и минимално потенцијално опасна ситуација се одмах пријављује надлежним органима.“ истакао је Попадић.

По свему судећи, они који, не само да нису знали да реше проблем депоније, него нису ништа учинили да се она санира, користе своје „саборце“ да лажу грађане и шире панику, за коју у овом тренутку нема никаквог основа.