НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

25 јуна, 2021

Београд, 25. јун 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља данас акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 20.00 до 24.00 часа и обухватиће локације Заклопача, Брестовик, Рипањ, Гроцка уз Дунав, насип Мали Рај ка Јабучком Риту, насип од Јабучког Рита ка Дунавцу, Забран, Обала Дунава Ритопек, Винча, обала Саве Остружница, кеј од Ушћа- Шарана Земун, Земунски парк, Стари град, Вилине воде, Богословија, Дорћол, Блок 20,22,24, кеј од блока 45- Ушћа, Сењак, Топчидерско брдо (Ужичка и Толстојева), Дипломатска колонија, Дедиње, Лисичји поток, Прокоп, Јајинци, Умка 1, Умка 2, Остружница 1, Остружница 2 и Звечка.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адртесу ekologija@gradskacistoca.rs