РАДНИКЕ „ЧИСТОЋЕ“ НАПАО СЕКИРОМ

24 маја, 2021

Београд, 24. мај 2021. године – Данас око 11.00 часова, на ГО Савски венац у улици Војводе Мишића, непознати мушкарац је секиром напао возача и комуналног радника ЈКП „Градска чистоћа“.
Екипа „Градске чистоће“ је на позив грађана дошла да уклони шут из улице Војводе Мишића. У уском пролазу код броја 23 камион „Чистоће“ се сусрео са аутомобилом којим је управљао непознати мушкарац. Он је револтиран молбом возача да сачека док камион прође, комуналним радницима најпре упутио прегршт псовки и увреда на националној основи. Иако су га радници замолили да се смири, нападач је наставио са вербалним нападима, да би у једном тренутку из аутомобила извадио секиру и насрнуо на возача и комуналног радника.
Комунални радник М.М. је задобио огреботину чела, а возач Ђ.А. повреду главе и превезен је колима хитне помоћ у Ургентни центар Србије на даљу опсервацију. Радници иако видно потрешени, нису животно угрожени. О нападу је обавештена полиција која је одмах изашла на лице места и обавила увиђај.
„Вербални и физички напади на запослене ЈКП „Градска чистоћа“ су недопустиви. Свака штета може да се надокнади, али стрес, вређања и телесне повреде које наши запослени доживљавају остављају трајне последице. Огорчен сам због исказане бруталности према нашим радницима који часно и предано раде свој посао, а за добробит свих суграђана. Предузеће је у обавези да заштити запослене, а насиље никада нећемо толерисати и зато сам сигуран да ће полиција брзо и ефикасно урадити свој посао и нападача привести правди.“, изјавио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.